Domaine de La Borderie

Een compleet dorpje met weelderige tuinen bovenop een heuvel.

La Borderie

La Borderie ligt boven op de top van een heuvel, nauw verbonden met de omringende natuur. Het is een ideale plek voor mensen die van stilte en rust houden en die genieten van nachten met volledige stilte met af en toe het roepen van de uil. Voor mensen die van natuur houden en die op hun wandelingen graag oog in oog staan met herten en reeën en soms ook met wilde zwijnen. Mensen die ornithologische belangstelling hebben of die graag naar zeldzame orchideeën zoeken, komen op het domein van La Borderie zeker aan hun trekken. Het gehucht La Borderie is omringd door 86 ha grond, hoofdzakelijk bossen, in geaccidenteerd terrein, vol met wild en zeer vogel en bloemenrijk. Het terrein bevat vele wandelroutes, onder andere doorkruist de GR 36 wandelroute het domein.

La Borderie is een typische ” hameau”” waar je totaal tot rust komt. Ideaal om met meerdere gezinnen tegelijkertijd op vakantie te gaan. In 1974 zijn Fred Weerts en Helma Bary begonnen La Borderie om te toveren tot hun aardse paradijs. Met veel toewijding hebben zij La Borderie opgeknapt. Sinds 30 jaar komen steeds dezelfde gasten of hun kinderen terug die willen genieten van het franse leven als “”God in Frankrijk””.

De Dordogne is rijk aan heel veel moois: zowel landschappelijk, sportief, préhistorisch, cultureel als gastronomisch. Les Eyzies de Tayac wordt de hoofdstad van de préhistorie genoemd. Binnen een straal van 30 km zijn tientallen in de préhistorie beschilderde grotten te bezoeken. De Dordogne telt 1500 kastelen en zogenaamde manoirs met een rijke geschiedenis waarvan er velen te bezichtigen zijn. De keuken van de Périgord is wijd bekend vanwege het gebruik van truffels en andere bijzondere paddestoelen die in de directe omgeving gevonden worden. Bovendien is er gelegenheid tot tennissen, golven en paardrijden. Ook zijn er verschillende wandel en fietsroutes. Tevens is er ruime gelegenheid om per kajak of kano de Dordogne of de Vezère te bevaren. Er ligt een informatiepakket in ieder huis.

La Borderie ligt op 4 km van de doorgaande weg van Les Eyzies naar Le Bugue (D 706) en ligt op ongeveer 7 km afstand van Les Eyzies.

De huizen liggen vlak bij elkaar maar bieden allen voldoende eigen privacy en zijn volledig ingericht. De keukens beschikken over een vaatwasser (behalve La Bergerie), ijskast, kookplaat, oven en over voldoende pannen, servies en bestek. De tuinen en terrassen zijn voorzien van tuinmeubels en parasols. Indien gewenst wordt een kinderbedje, kinderstoel, box of badje ter beschikking gesteld. In overleg is het mogelijk om in enkele huizen een extra bed te plaatsen. Dekens of dekbedden zijn aanwezig. De gasten brengen hun eigen lakens, slopen en badhanddoeken mee. Elk huis kan op bepaalde dagen gebruik maken van de wasmachine (zelf voor waspoeder zorgen). De huizen zijn te verwarmen door middel van open haard, houtkachel en eventuele bijverwarming in het voor en naseizoen en tijdens normale winters. Hout en gasflessen zijn tegen vergoeding verkrijgbaar.

Voor gezamenlijk gebruik is er een zwembad (verlicht) van 15 x 9 x 7 meter; en van 1,5 tot 2.5 meter diep met lage springplank, met rondom een groot terras met stoelen, ligbedden en parasols. Naast het zwembad bevindt zich een speelweide met schommel, zandbak, glijbaan en badmintonveld. Aan de andere kant ligt een afzonderlijk terras met een tafeltennistafel.

Geniet van de vrije natuur

La Borderie heeft een hele bijzondere sfeer met veel verrassende hoekjes en weelderige tuinen. Het is bijna alsof je een andere tijd binnenstapt.

Het domein is ideaal voor een romantische familie- of groepsvakantie voor 18 tot 20 personen. Het biedt veel ruimte om samen te zijn, maar geeft door de ruimte tussen de huizen en de mooi aangelegde tuinen net zo veel mogelijkheden voor privacy. Menig intieme bruiloft is hier al gevierd!
Godain & Marlie Weerts
Eigenaar Domaine de La Borderie

Leven als een God in Frankrijk

Contact

U kunt ons bereiken middels onderstaande contact gegevens:

Adres: 
La Borderie, 24620 les Eyzies de Tayac

Contactpersoon: 
Godain Weerts
Tel. +31622798614

Domaine de La Borderie 2020 – All rights reserved.